RAINPOWER inngår utvidet industrielt samarbeid med kinesiske ZHEFU Hydro

RAINPOWER inngår utvidet industrielt samarbeid med kinesiske ZHEFU Hydro

 

Flere års samarbeid mellom den kinesiske vannkraftleverandøren Zhefu Hydro (Zhefu) og Rainpower har resultert i avtale om tettere industrielt samarbeid og prosjektsamarbeid på en rekke store internasjonale prosjekter. Zhefu går inn som minoritetseier i Rainpower.

 

- Målsettingen med samarbeidet er økt lønnsom vekst gjennom synergieffekter i forhold til kompletterende produktportefølje og økt markedstilgang, sier styreleder Morten Mathisen i Rainpower. Samarbeidet setter oss i stand til å konkurrere med de største aktørene i vannkraftmarkedet globalt. Vi ser fram til videre samarbeid med stor entusiasme.

 

Zhefu er en del av Zhefu Holding Group Co Ltd, som er notert på Shenzhen børsen i Kina. Zhefu er en av Kinas større utstyrsprodusenter til vannkraftindustrien. Zhefu leverer generatorer og turbiner. De har moderne verksteder i Tonglu, mindre enn 300 km fra Shanghai.

 

Gjensidig tillit

- Vi har gjennomført leveranser til Zhefu i mer enn åtte år, og har nylig inngått avtaler om mulig prosjektsamarbeid på en rekke store internasjonale prosjekter. Det er bygget opp gjensidig tillit over tid. Partene har derfor ønsket å inngå et tettere industrielt samarbeide, sier Mathisen.

 

Zhefu har ønsket å bli aksjonær i Rainpower som en del av det utvidete industrielle samarbeidet. Partene har avtalt at Zhefu kjøper 32% av aksjene i Rainpower.

Zhefu og Rainpower blir gjennom dette prefererte samarbeidspartnere.

 

Samtidig har Verdane Capital IX også kjøpt 0,5% av aksjene i Rainpower i sammenheng med et industrielt samarbeid med Ard som ble etablert for Mustad og Sunkost. Dermed får Rainpower en eierskapsstruktur med tre finansielt sterke eiere, samtidig som Ard Group har kontroll med over 2/3 av aksjene.

 

Sterkt industrielt rasjonale

Sterk konkurranseposisjon i forskjellige markedsområder vil sammen bidra til å skape mer forretningsmuligheter . Rainpowers markedsområder er i all hovedsak den vestlige verden, med mer enn 60% av omsetningen i Europa. Zhefu har en sterk markedsposisjon i Kina og internasjonalt der kinesiske investorer og prosjektutviklere vinner prosjekter.  

 

I tillegg er partene teknologisk komplementære. Rainpowers spesialfelt er Francis og Pelton turbiner, mens Zhefu har sin styrke i Kaplan turbiner, generatorer og har stor leveringskapasitet. De to selskapene vil dekke et større geografisk markedsområde og kunne tilby en bredere produktplattform med Rainpowers turbiner og Zhefus generatorer.

 

Videreutvikle spissteknologi

- Gjennom dette vil Rainpower kunne fokusere enda mer på forskning og utvikling (FoU) og videreutvikle spissteknologien innen turbiner og kontrollsystemer.

 

Om Rainpower

·         Rainpower er et norsk industriselskap som leverer turbiner, ventiler og kontrollsystemer systemer til vannkraftproduksjon.

·         Rainpowers produkter dekker nye kraftverk, rehabilitering, oppgradering, så vel som service og reservedeler.  

·         Rainpowers teknologi er tuftet på tradisjonell vannkraftteknologi utviklet i Norge over mange tiår. I dag er Rainpower et høykompetent selskap med internasjonal virksomhet lokalisert med verksted på Sørumsand, laboratorium i Trondheim, kontrollsystemvirksomhet på Bryn i Oslo og hovedkontor på Kjeller nord for Oslo

·         Rainpower er dedikert til vannkraft og rene energiløsninger basert på vann.

 

 

Eventuelle spørsmål rettes til

Styreleder Morten Mathisen,

Tlf.:  +47 909 39 155

 

Fredag 23/06/17